ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – NOTICE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο καθιερωμένου κύκλου εργασιών συντήρησης θα παραμείνει κλειστό από το Σάββατο 23 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018.

NOTICE
The Tobacco Museum of the Municipality of Kavala, in the framework of an established maintenance turnover, will be closed from Saturday 23 June until Wednesday 27 June 2018.

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας 2

O Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.), συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων, διοργανώνουν την Παρασκευή 18 Μαΐου και το Σάββατο 19 Μαΐου επίδειξη εκπαιδευτικής ρομποτικής σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΚΤΕ ΑΜΘ) με τίτλο «Άγγιγμα τεχνολογίας στον τομέα του καπνού και της βιομηχανίας με τη συμβολή της εκπαιδευτικής ρομποτικής».

Την Παρασκευή (18/05) η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους κατόπιν συνεννόησης στο τηλέφωνο του Μουσείου Καπνού.

Το Σάββατο (19/05) από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, η επίδειξη εκπαιδευτικής ρομποτικής στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Καπνού απευθύνεται σε γονείς με τα παιδιά τους, οι οποίοι μπορούν να επισκέπτονται το Μουσείο είτε ως ελεύθεροι επισκέπτες, είτε ως οργανωμένοι σε γκρουπ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του Μουσείου Καπνού 2510 223344.

Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018 Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας

O Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.), συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων, διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Turmac: Κωνσταντινούπολη, Καβάλα, Άμστερνταμ. Μια πορεία με επίκεντρο μια πόλη».
Στο πλαίσιο της ανωτέρω έκθεσης διοργανώνεται διήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας με τίτλο «Φτιάξε και ζωντάνεψε την Καβάλα του 1910». Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, με τη χρήση animation, αφήγησης και μυθοπλασίας να εξιστορήσουν την πολιτιστική και οικονομική άνθηση στην περιοχή της Καβάλας, που αναπτύχτηκε στην πόλη χάρη στη βιομηχανία καπνού και ιδιαίτερα στην καπνοβιομηχανία του Μεσοπολέμου Turmac.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους από 16 έως 23 ετών και θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 από τις 18:00 έως τις 21:00.

Το διήμερο εργαστήριο περιλαμβάνει:

Τετάρτη 23 Μαΐου
Ημέρα μυθοπλασίας και αφήγησης.
Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην έκθεση από τον συλλέκτη κο. Γεώργιο Θωμαρέη. Στη συνέχεια μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα δημιουργήσουν την ιστορία που θα αφηγηθούν.

Πέμπτη 24 Μαΐου
Ημέρα κινηματογράφησης.
Οι συμμετέχοντες θα “χτίσουν” ένα μικρό τρισδιάστατο χάρτινο σετ στο οποίο μέσα από την τεχνική του stop motion θα δώσουν “ζωή” και θα πουν τη δική τους ιστορία.
Υπεύθυνος διήμερου εργαστηρίου κ. Αλεξιάδης Μπάμπης, media artist και animator.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Πολιτισμού της ” Δημωφέλεια” 2510 240973 – 240983.

Έκθεση Turmac (18 έως 31 Μαΐου)

Εγκαίνια Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30
Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας
“Καβάλα-Κωνσταντινούπολη-Άμστερνταμ. Μια πορεία με επίκεντρο μια πόλη.”

Έκθεση συσκευασιών σιγαρέττων, διαφημιστικών εντύπων και συναφούς υλικού της Καπνοβιομηχανίας Turmac, βασισμένης στην ιδιωτική συλλογή του Γεωργίου Θωμαρέη στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας υπό τον τίτλο «Turmac, Καβάλα, Κωνσταντινούπολη, Άμστερνταμ. Μια πορεία με επίκεντρο μια πόλη». Τα εγκαίνιά της θα γίνουν στις 18 Μαΐου 2018 και ώρα 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου 2018.
Η Turmac (Turkish Macedonian) μετά από 100 και πλέον χρόνια από την ίδρυσή της επιστρέφει στην κοιτίδα της, την Καβάλα. Πρόκειται για την Καπνοβιομηχανία Turmac που ιδρύθηκε το 1910 στην Καβάλα από τον Οθωμανοεβραίο καπνέμπορο Kiazim Emin με έδρα το κτίριο της σημερινής Δημοτικής Καπναποθήκης. Παρήγαγε τσιγάρα ανατολικού τύπου που εξάγονταν σε όλο τον κόσμο. Διέθετε παράρτημα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ περί το 1921 πουλήθηκε σε εταιρεία Ολλανδικών συμφερόντων, οπότε η έδρα της μεταφέρθηκε στο Άμστερνταμ. Η παραγωγή των σιγαρέττων Turmac συνεχίστηκε μέχρι και τη δεκαετία του 1960. Τα τσιγάρα της εταιρείας έγιναν διάσημα τόσο από την ποιότητά τους όσο και από τις στιλιστικές επιλογές των συσκευασιών τους.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του 2018 σε συνεργασία μεταξύ του Μουσείο Καπνού Καβάλας, ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, ΙΚΚΙΚ.

Ελεύθερη Είσοδος
Κατάλληλο για παιδιά
Ωράριο λειτουργίας της έκθεσης
Καθημερινά 10:00-13:30 και 18:00-21:00
Σάββατο 10:00-13:30
Κυριακή 11:00-13:30

[Παράταση] Ανακοίνωση σχετικά με επικείμενη διακοπή του εκθεσιακού χώρου του “Μουσείου Καπνού”

Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας ανακοινώνει ότι λόγω συνέχισης της εκτέλεσης των απαραίτητων εργασιών εντός του εκθεσιακού χώρου, θα συνεχίσει να είναι κλειστό για το κοινό έως και το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017. Σε περίπτωση που οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

Ανακοίνωση σχετικά με επικείμενη διακοπή του εκθεσιακού χώρου του “Μουσείου Καπνού”

Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας ανακοινώνει ότι λόγω εκτέλεσης απαραίτητων εργασιών εντός του εκθεσιακού χώρου, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό από την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. Σε περίπτωση που οι εργάτες τελειώσουν νωρίτερα, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.


The Tobacco Museum of the Municipality of Kavala announces that due to necessary maintenance work in the exhibition space, it will remain closed to the public from Thursday, 12th October to Saturday 28th October 2017. In case the maintenance work is finished earlier, a notice will be issued.

Εργασίες συντήρησης Μουσείου Καπνού

Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας στο πλαίσιο καθιερωμένου κύκλου εργασιών συντήρησης θα παραμείνει κλειστό από το Σάββατο 3 Ιουνίου έως και την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017.

Eορταστικό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Καπνού Δήμου Καβάλας

Σας ενημερώνουμε ότι, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας του Μουσείου Καπνού Δήμου Καβάλας για τις ημέρες του Πάσχα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μ. Παρασκευή: 12:00 – 15:30.
  • Μ. Σάββατο: 09:00-13:00
  • Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα θα παραμείνει κλειστό.

Από την Τρίτη 18 Απριλίου το νέο ωράριο λειτουργίας  του Μουσείο Καπνού είναι το εξής:

Ημέρες και ώρες  λειτουργίας:

Χειμερινό ωράριο (Οκτώβριος – Μάιος)

Δευτέρα- Παρασκευή : 08:00-16:00

Σάββατο: 10:00- 14:00

Θερινό ωράριο (Ιούνιος- Σεπτέμβριος)

Δευτέρα- Παρασκευή : 08:00-16:00

Πέμπτη: 17:00-21:00

Σάββατο- Κυριακή : 10:00- 14:00

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 

4 Ιουνίου – Προβολή Φωτογραφιών με θέμα «Αφηγήσεις Καπνού»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας
Ώρα προβολής: 19:30μ.μ.
Δεκατέσσερα μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου θα επιχειρήσουν να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό διάλογο με τα αντικείμενα (μηχανές, εργαλεία κ.α. τα οποία βρίσκονται και εκτίθενται στο Μουσείο Καπνού Καβάλας δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει όλο αυτό το ιστορικό και πλέον μουσειακό υλικό μ’ ένα διαφορετικό τρόπο, μέσα από την προσωπική ματιά του κάθε συμμετέχοντα φωτογράφου.