Loader

Κ. Παλαιολόγου 4, 65403, Καβάλα

Featured Image Featured Image Featured Image Featured Image Featured Image
Σημείωμα Σεραφείμ Φυντανίδη
“Έχω συγκλονιστεί. Είναι κρίμα, που ένας τέτοιος θησαυρός,δεν έχει αξιοποιηθεί όπως θα έπρεπε.
Συγχαρητήρια στον κύριο Ιωάννη Βύζικα, που παλεύει το Μουσείο σχεδόν μόνος του. Τί κάνουν οι τοπικοί βουλευτές, δήμαρχοι και υπουργοί;”
Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος, ιστοριοδείφης και … καπνιστής!

Gunilla Andre – Bjorn Beckman
Ευχαριστούμε για μια θαυμάσια ξενάγηση και εισαγωγή στον κόσμο του Ελληνικού Καπνού και τους αγώνες των ελληνικών εργατικών συνδικάτων, όχι μόνο στον τομέα του καπνού αλλά και σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες όπως η παραγωγή ‘’φασόν’’ ρούχων για Γερμανούς βιομηχάνους. Είμαστε ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης που επισκεπτόμαστε το ‘’Σουηδικό Σπίτι’’ εδώ στην Καβάλα και θα γράψουμε σχετικά με τα εργατικά Συνδικάτα στην Αφρική. Προηγουμένως έχουμε επισκεφθεί την Τουρκία, Αίγυπτο και Νότια Αφρική και διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες στους αγώνες των συνδικάτων σε όλες αυτές τις χώρες.

Καβάλα: 03/05/2010

Gunilla Andre – Bjorn Beckman: Καθηγητές Πανεπιστημίου Στοκχόλμης

Θεοφανίδης Θεόφιλος
Ένα πολύ ωραίο μουσείο! Στολίδι της Καβάλας.
Χάρηκα πολύ που μου θύμισε τα παιδικά χρόνια και το χαρμάνι καπνών που έκανα όταν πήγαινα στο Γυμνάσιο.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κο Βύζικα.

Καβάλα: 21/02/2010

Θοοφανίδης Θεόφιλος: Καθηγητής Ε.Μ.Π. και του Πανεπιστημίου Montreal

Μπανιά Ειρήνη
Σας συγχαίρω για τις προσπάθειές σας και το έργο σας. Θέλω να σας υποστηρίξω και να τονίσω από δική μου πλευρά πόσο ο καπνός συντέλεσε στο σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και του εργάτη

Καλή επιτυχία!

Καβάλα: 24/10/2009

Μπανιά Ειρήνη: Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Bogazici Κων/πολης

Ilter Turan
Μουσεία σαν το δικό σας, μας υπενθυμίζουν το κοινό μας παρελθόν, την ευχαρίστηση και τις προσπάθειες του αγώνα για ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που είναι πάνω από Εθνικές και κρατικές σκοπιμότητες.

Είμαι βαθιά εντυπωσιασμένος με την αφοσίωση με την οποία το Μουσείο έχει στηθεί και πολύ ευχαριστημένος που έμαθα, ότι σύντομα πρόκειται να μεταστεγασθεί σ’ έναν ακόμη πιο εντυπωσιακό κτήριο.

Τα συγχαρητήριά μου

Ιlter turan

Καθηγητής Πανεπιστημίου Bilgi Κων/πολης

Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος Συνασπισμού
Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του Συνασπισμού και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο Καπνού Δήμου Καβάλας έγραψε στο Βιβλίο Εντυπώσεων:
“Στο χώρο αυτό αποτυπώνεται η σύγχρονη ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος της χώρας μας.Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι ότι τίποτα δεν χαρίζεται, με αγώνες κατακτιέται!”
Καβάλα, 23/08/2010

Ευρωβουλευτής 2004-2009 Ιωάννης Γκλαβάκης
Η ξενάγηση του Ευρωβουλευτή Ιωάννη Γ. Γκλαβάκη στο χώρο του Μουσείου Καπνού Δήμου Καβάλας του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως φαίνεται και από το σχόλιό του στο βιβλίο εντυπώσεων του Μουσείου:
“Θαυμάσια προσπάθεια, άξια πολλών επαίνων. Μεγάλη η προσφορά σας. Σας ευχαριστώ!”

Θεόδωρος Πάγκαλος
Ιδιαίτερα αξιόλογο μουσείο με μνημεία της καθοριστικής αυτής δραστηριότητας για τη σύγχρονη ελληνική οικονομία και για τη γέννηση της αυτόνομης συνείδησης των εργαζομένων.
Αξίζουν καλύτεροι χώροι και εγκαταστάσεις στους φιλότιμους πρωτεργάτες.

Καβάλα, 26/03/2010

Αντιπρόεδροςτης Ελληνικής Κυβέρνησης και Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής

Δημήτρης Αλαμπάνος
Πολλά συγχαρητήρια σ’ όλους όσους είχαν την ιδέα να συγκεντρώσουν όλο αυτό το υλικό και τον Πολιτισμικό Πλούτο, που αφορά την παραγωγή και την συσκευασία του Εθνικού μας Προϊόντος δηλαδή του καπνού διαχρονικά, που τιμά όλους τους παραγωγούς, εργαζόμενους, εμπόρους και βιομηχάνους μέχρι και σήμερα.

Καβάλα 22-12-2009

Π. Βουλευτής και Υφυπουργός Ν. Φθιώτιδας: Δημήτρης Αλαμπάνος

Δημήτρης Παπουτσής
Αγαπητέ μας Γιάννη Βύζικα, η συνεισφορά σου στην πόλη στο Ν. Καβάλας και στη πατρίδα μας είναι συγκινητική. Αναδεικνύεις μέσα από τη δραστηριότητά σου στο Μουσείο Καπνού όχι μόνο την ιστορική μας ταυτότητα, αλλά και την τεράστια αξία της εθελοντικής συνεισφοράς, όπου σ αυτή κυρίως βασίζεται αυτή η τόσο σημαντική ύπαρξη και η λειτουργία του Μουσείου Καπνού.

Σ΄ ευχαριστούμε θερμά

Βουλευτής: Δημήτρης Παπουτσής